Kall Grönsakssoppa

  1. Skrubba potatisen. Skala vitlök, lök, morot, gurka, och zucchini. Skär alla grönsakerna i grova bitar.
  2. Koka alla grönsaker, utom gurka och selleri, med tomatpuré i 5 dl vatten tills de är helt mjuka, 20-25 min.
  3. Mixa i gurkan och sellerin med de övriga örterna. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och flytande honung
  4. Ställ kallt fram till servering.
  5. Skär brödet i 10-12 bitar. Stek dem i 2 msk smör.
  6. Bre på lite örtolja, lägg på lite hyvlad ost och droppa på balsamvinäger.
  7. Servera den bödbitarna till den kalla soppan. Garnera gärna med fäska örter på toppen.

Ger ca 1 liter soppa

  •     1 färskpotatis med skal
  •     1 vitlöksklyfta
  •     1 rödlök
  •     1 morot
  •     1/4 gurka ca 100 g
  •     1/4 zucchini ca 125 g
  •     2 tomater
  •     1/2 selleristjälk
  •     2 msk tomatpuré
  •     1 dl blandade färska örter t.ex basilika, dill, persilja
  •     2 msk flytande honung
  •     4 skivor tunt skuret vitt bröd
  •     50 g ost
  •     1 msk balsamvinäger
  •     smör
  •     salt