Squashsoppa

  1. Skölj och ansa purjolöken
  2. Skala squashen. Skär den i tärningar
  3. Fräs purjolök och squash lite i smöret i en kastrull. Det ska bli mjukt utan att ta färg.
  4. Häll på buljongen. Låt soppan sjuda på svag värme under lock i ca 5 min.
  5. Kör soppan i en blender tills den blir slät.
  6. Smaksätt med oregano, peppar, ev salt och sherry.
  7. Vispa upp äggula och grädde i en soppterrin.
  8. Häll den heta soppan över. Rör om och servera med grovsurdegsbröd.
  •     1 purjolök
  •     700 - 800 g squash
  •     1 msk smör
  •     8 dl buljong
  •     1 tsk oregano
  •     1 krm svartpeppar
  •     ev salt
  •     1 msk sherry
  •     1 äggula
  •     1 dl grädde
Gul squash-361
Gul squash
Squash-362
Squash